Blazers

leerlingenuitvoering, januari 2012

Je kunt bij Graafstrooms Fanfare veel blaasinstrumenten leren spelen. Bijvoorbeeld bugel, trompet, cornet, hoorn, bastuba, baritontuba en sopraan-, alt- tenor- en bassaxofoon. Als je les gaat volgen krijg je, mits voorradig, een instrument te leen van de Graafstrooms Fanfare.

Er zijn twee docenten voor de blazers; één voor de koperblaasleerlingen en één voor hen die saxofoon willen leren spelen. Je krijgt iedere week les; individueel of met zijn tweeën.

De koperblaasopleiding wordt verzorgd door Eelkje van der Woude.  Zij heeft het conservatorium gedaan en is zowel piano- als koperdocente. De koperblaaslessen worden gegeven op zaterdag in de Overstap in Brandwijk.

Saxofoonleerlingen krijgen les van Adriaan de Bruin. Ook hij heeft het conservatorium gedaan en is afgestudeerd uitvoerend en docerend musicus saxofoon en dwarsfluit. De saxofoonlessen worden gegeven op woensdag in de Overstap in Brandwijk.

Na ongeveer een jaar les ga je spelen in het opleidingsorkest Dynamica. Dynamica oefent één maal in de twee weken in de Overstap in Brandwijk. De dirigente is Eelkje van der Woude.

Na het behalen van het A examen doe je mee, als dat mogelijk is, in het fanfareorkest. Je repeteert dan mee en doet mee met alle concerten en optredens. Je gaat dan ook nog naar les om het B diploma te halen. Als je zin hebt kun je daarna nog verder gaan voor het C diploma.

Als je, na het behalen van je A diploma, mee gaat doen met optredens, krijg je ook het GF uniform. Voor formele optredens is dat het bekende groen-blauwe pak, met pet en een concerthesje. Voor lampionoptochten en dergelijke is dat het inmiddels ook wel bekende blauwe windjack. Voor de optredens ´s avond krijg je ook een lampje dat je kunt bevestigen op je pet zodat je je muziek kunt lezen. Een wit overhemd, zwarte sokken en schoenen en donkerblauwe (spijker)broek schaf je zelf aan.