Blazers

leerlingenuitvoering, januari 2012

Je kunt bij Graafstrooms Fanfare veel blaasinstrumenten leren spelen. Bijvoorbeeld bugel, trompet, cornet, hoorn, bastuba, baritontuba en sopraan-, alt- tenor- en bassaxofoon. Als je les gaat volgen krijg je, mits voorradig, een instrument te leen van de Graafstrooms Fanfare.

Er zijn twee docenten voor de blazers; één voor de koperblaasleerlingen en één voor hen die saxofoon willen leren spelen. De koperblaasopleiding wordt verzorgd door Eelkje van der Woude (030-6055833) en saxofoonleerlingen krijgen les van Adriaan de Bruin (0183-564427). Je krijgt iedere week les; individueel of met zijn tweeën.

Eenmaal per maand spelen alle leerlingen, als onderdeel van hun opleiding in het ensemble ‘Prima Musica’. Het ensemble is leuk om in te spelen en vormt een goede basis voor het spelen in het fanfareorkest. De dirigente is Eelkje van der Woude heeft het conservatorium gedaan en is zowel piano- als koperdocente.

De koperblaaslessen en de saxofoonlessen worden gegeven op zaterdag in Brandwijk.

De docent Adriaan de Bruin heeft ook het conservatorium gedaan en is afgestudeerd uitvoerend en docerend musicus saxofoon en dwarsfluit.D70_9803

Na ongeveer een jaar les ga je spelen in het opleidingsorkest Dynamica. Dynamica oefent één maal in de twee weken in Bleskensgraaf.

Na het behalen van het A examen doe je mee, als dat mogelijk is, in het fanfareorkest. Je repeteert dan mee en doet mee met alle concerten en optredens. Je gaat dan ook nog naar les om het B diploma te halen. Als je zin hebt kun je daarna nog verder gaan voor het C diploma.

Als je, na het behalen van je A diploma, mee gaat doen met optredens krijg je ook het GF uniform. Dat is het bekende groen-blauwe pak, met pet en een concerthesje. Voor de optredens ´s avond krijg je ook een lampje dat je kunt bevestigen op je pet zodat je je muziek kunt lezen. Een wit overhemd, zwarte sokken en schoenen schaf je zelf aan.