Vrienden

Een muziekinstrument is bijzonder kostbaar. In ons orkest speel je altijd op een kwalitatief goed instrument. Zoiets kost, afhankelijk van het soort instrument, tussen de € 450, – tot zelfs wel bijna € 10.000,-.

Verder hebben wij docenten en dirigenten die we moeten betalen. Als je verder nog denkt aan uniformen en huur, dan valt te begrijpen dat de contributie bij lange na niet voldoende is om dit alles te kunnen bekostigen.
We organiseren dan ook regelmatig acties om geld binnen te halen en ook met onze optredens verdienen wij vaak geld voor de vereniging. We krijgen een subsidiebedrag van de gemeentelijke overheid, maar ook die is niet kostendekkend.

Gelukkig hebben we heel veel vrienden binnen onze gemeenschap: ‘Leden van de club van Honderd’ die gezamenlijk ieder jaar een groot bedrag schenken en donateurs, die ieder jaar een kleiner bedrag betalen. Door hen is jouw opleiding betaalbaar en speel je op goede en goed onderhouden instrumenten.

Maar ook door sponsoring in natura kunnen wij ons lidmaatschap betaalbaar houden voor iedereen. Bijvoorbeeld omdat van Hoorne Events ons de zaal en opslag verhuurt voor een, voor ons gunstige prijs. Of doordat familie van Wijgerden ons al jaren gratis gebruik laat maken van hun kantine/ kantoor voor de lessen en het repeteren van jeugdorkest Dynamica.Ook de openbare school de Overstap in Brandwijk is ons zeer goed gezind: wij mogen daar op zaterdag de lessen voor de blazers geven en het jeugdorkest Dynamica mag er repeteren.
Wij zijn hier heel erg blij hiermee.
Door zo veel Vrienden kan de Graafstrooms Fanfare als een bloeiende vereniging muziek blijven maken en kunt u ons horen bij de vele binnen en buiten optredens. Samen houden wij de Fanfare gaande.