Vrienden

Een muziekinstrument is bijzonder kostbaar. In ons orkest speel je altijd op een kwalitatief goed instrument. Zoiets kost, afhankelijk van het soort instrument, tussen de € 450, – tot zelfs wel bijna € 10.000,-.

Verder hebben wij docenten en dirigenten die we moeten betalen. Als je verder nog denkt aan uniformen en huur, dan valt te begrijpen dat de contributie bij lange na niet voldoende is om dit alles te kunnen bekostigen.
We organiseren dan ook regelmatig acties om geld binnen te halen en ook met onze optredens verdienen wij vaak geld voor de vereniging. We krijgen een subsidiebedrag van de gemeentelijke overheid, maar ook die is niet kostendekkend.

Gelukkig hebben we heel veel vrienden binnen onze gemeenschap: ‘Leden van de club van Honderd’ die gezamenlijk ieder jaar een groot bedrag schenken en donateurs, die ieder jaar een kleiner bedrag betalen. Door hen is jouw opleiding betaalbaar en speel je op goede en goed onderhouden instrumenten.

Door zo veel Vrienden kan de Graafstrooms Fanfare als een bloeiende vereniging muziek blijven maken en kunt u ons horen bij de vele binnen- en buitenoptredens. Samen houden wij de Fanfare gaande.